365+1 foton 2012 – 168 Längtan (13 av 366)

I morse vid halv sex-tiden väckte Jasper oss för att han ville gå ut. Detta görs varje morgon mellan 4,30 – 5,30 genom att speka lite lätt med tassarna på en av våra gamla inbyggda garderober. Där är det lite glapp mellan garderoben och själva dörren så när han spekar på garderoben så slår dörren och vi vaknar. Detta har han så klart lärt sig, vilket är sjukt irriterande när man försöker sova. Så husse släppte ut honom i vanlig ordning.

Så när klockan var ett så insåg vi att vi inte hade sett till honom på hela dagen. Så vi tog en runda med hundarna och ropade efter katten som i vanliga fall alltid dyker upp och gör oss sällskap hela rundan. Men ingen katt kom..

När vi kom hem kollade vi källaren, uthuset och garaget. Vi ringde in till svärmor och svärfar som bor i huset bredvid och de kollade även sin källare, vårt uthus och garaget på vår tomt (igen). Men ingen katt syntes till. Denna katt håller sig alltid i krokarna och när man möter grannarna så har de oftast sett till honom och berättar om hans små bravader.

Vi kollade med grannen på andra sidan men hon hade inte sett honom på hela dagen. Hasse och jag tog en extra promenad utan hundarna och gick runt alla närliggande kvarter och vi kände oss smått knepiga när vi gick där och skrek “Jasper!”, “Mysmis!”, “Lillmis!”, “Mismis”! Vi kollade i alla träd, nere vid ån och jag tittade till och med in i alla fönster vi gick förbi. Tänk om någon tagit honom! Oj vad man hinner tänka mycket. Att vara borta i över 10 timmar är inte mycket för en katt, men för vår katt är det det. :)

Ringde till grannen mitt emot inte heller dem hade sett honom men skulle kolla i garaget då de varit där en del idag. Marina, som är Jaspers uppfödare, lade ut ett meddelande på Facebook att alla här i byn skulle hålla koll och se så att han inte hade blivit instängd i deras garage etc. Det var flera som delade med sig av foto och info till sina vänner. Tack för all hjälp!

Lite senare tog vi ytterligare en koll i garaget, uthuset och vår källare. Det är konstigt men man tror fortfarande att han ska komma springande när man öppnar dörren till uthuset en tredje gång..

Vid 22-tiden, efter över 16 timmar så ringer svärfar och frågar om det inte är han som sitter på räcket på vår balkong och visst var det vår lilla katt. Han stank pannrum och sprang direkt till matskålen, efter det direkt till lådan för att göra sina behov och upp till matskålen igen. Sen kelade han en stund i husses knä och sprang åter till matskålen. Oj vad han har ätit nu!! Han har garanterat varit instängd och nu vill han ut igen..

Så idag kan man verkligen säga att längtan efter att få se Jasper ligga i soffan och sova har varit ofantligt stor! Lillmis du är mitt allt!

Advertisements

6 thoughts on “365+1 foton 2012 – 168 Längtan (13 av 366)

 1. Men vilken historia…
  och vilken tur att kissen kom hem igen.
  Bli instängd i är säkert en skräckupplevelse, men dom är ju nyfikna,
  dom små rackarna och kan snabbt kila in någonstans utan att man märker av dom.
  Men allt slutade ju bra,,,
  snyggt foto på en nöjd kisse.

  Tjingelingen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s